Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Κάποτε στα κανάλια της κάτω Κανδήλας...

Μια πολύ παλιά φωτογραφία έρχεται να μας θυμίσει πώς ήταν κάποτε η πλατεία μας με τα κανάλια της. Βλέπουμε μια παρέα από μικρούς και μεγάλους Κανδηλιώτες γύρω απ΄ τα κανάλια να φωτογραφίζονται. Οι  μεγάλοι σε ηλικία, πάνω σ΄ ένα σιδερένιο στρογγυλό τραπεζάκι καφενείου είχαν ακουμπήσει τα ποτήρια και το καραφάκι με το κρασί που έπιναν. Πάνω από τα κανάλια είχαν τοποθετήσει κι ένα γραμμόφωνο, απαραίτητο για τη διασκέδασή τους. Από τα μικρά παιδιά που ποζάρουν ανάμεσά τους ίσως κάποιοι σήμερα, αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.
Πίσω τους διακρίνουμε τους κορμούς από τις λεύκες που υπήρχαν τότε και τα παλιά πέτρινα σπίτια με τα κεραμίδια πιο πίσω, τίποτα δεν θυμίζουν την σημερινή εικόνα της πλατείας και του κεντρικού δρόμου.
Δυστυχώς τα κανάλια μας κρύβονται τώρα, σχεδόν χωμένα μέσα στο μπετόν που στρώθηκε πριν πολλά χρόνια με απόφαση από τους Κοινοτικούς τότε άρχοντες. Τα σκαλιά και τα κανάλια όμως παραμένουν να μας θυμίζουν κάτι από τα παλιά....
Τη φωτογραφία αυτή όπως και μερικές ακόμα, μας παραχώρησε ο κύριος Γεώργιος Μούτος. Τον ευχαριστούμε θερμά που δεν ξέχασε ερχόμενος από τη ξενιτιά, να φέρει μαζί του αυτές τις αναμνήσεις όπως μας είχε υποσχεθεί.