Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ηταν του Αι Λιά που έφυγε από κοντά μας ο δικός μας Μπάρμπα Τάκης.



Σαν σήμερα του Αι Λιά πριν 17 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο δικός μας Μπάρμπα Τάκης στα 63 του χρόνια. Όπου κι αν βρισκόταν δεν ξεχνούσε το Ξηρόμερο, δεν ξεχνούσε το χωριό του και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, όπως στο παραπάνω βίντεο σε μια περιοδεία του στην Αμερική.

Μπάρμπα Τάκη ήταν δύσκολο να σου κάνω αφιέρωμα γιατί ξεχνιόμουν με τα τραγούδια σου μέσα απ΄τα πολλά ευτυχώς βίντεο που σώζονται. Δεν θα γράψω πάλι τη βιογραφία σου που άλλωστε την ξέρουν οι πιο πολλοί. Πάλι θα σου πω όμως ότι για μας θα μείνεις αθάνατος με τη μοναδική φωνή σου. Μόνο που τα πανηγύρια δεν είναι πια τα ίδια, όπως τότε που ήσουν εσύ πάνω στο πατάρι. Όταν τραγουδούσες τη φτώχια, τα βάσανα, τη ξενητιά, τις χαρές και τους γάμους. Δεν έχω μάθει όμως ακόμα αν είπες το παρακάτω τραγούδι όταν παντρεύτηκες την Αγγέλω, εκεί ψηλά στο ξωκλήσι του Αι Νικόλα (του Κασίτσα).

Μια θλίψη όμως με διακατέχει όταν περνάω απ΄το πατρικό σου σπίτι, ερημωμένο πλέον, και το σοκάκι να είναι πάντα χορταριασμένο.


Ωσπου στις 14 Απριλίου 2013 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων Τάκη Καρναβά "Ο Μπάρμπα Τάκης" με πρωτοβουλία του μικρότερου γιού του Τάκη Καρναβά, του Γιάννη Καρναβά, με σκοπό να αναδείξει και να διασώσει το έργο και τη παρακαταθήκη του δικού μας Μπάρμπα Τάκη. 






Ο Μπάρμπα Τάκης όμως θα ήθελε να μας βλέπει να γλεντάμε και να τραγουδάμε όπως αρμόζει στο Ξηρόμερο...Κι έτσι θα κάνουμε πάντα με τη δική του φωνή....