Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης, ο Στρατηγός των Ακαρνανικών όπλων». Του συμπατριώτη μας Μυτικιώτη Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη.

Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης.
Του κ. Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη.

Εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα.



Τούτη η σύντομη εισαγωγή αποτελεί κομμάτι της δίτομης μελέτης μας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ πιθανόν να γίνει τρίτομη και σε αυτό το τελευταίο τόμο να αναφερθούμε στα της ''προδοσίας''. Η εργασία φέρει τον τίτλο ''Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης, ο Στρατηγός των Ακαρνανικών όπλων''. Την εισαγωγή της μελέτης πλαισιώνει και το ποίημα, που αναφέρεται επίσης στο μεγάλο τέκνο της Ακαρνανίας στα Επανασταστικά χρόνια του 1821.
Θα δημοσιευτούν στο Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS, με την βοήθεια του Βασιλείου Σούλα τον οποίο και ευχαριστούμε.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο και συμπατριώτη μας Μυτικιώτη Σπύρο Ζαβογιάννη που επιλέγει μέσα από το Blog μας να γνωστοποιήσει κάποιες από τις πολλές μελέτες - εργασίες που έχει εκπονήσει με θέματα ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά του τόπου μας.

Πολυγραφότατος (πάντα γράφει στην γραφομηχανή του, «δεν τα μπορώ τα κομπιούτερ εγώ Βασίλη», μας είπε), δραστήριος, με πνεύμα ανήσυχο  και πάντα με κάποιο βιβλίο στο χέρι, έχοντας συλλέξει πλήθος στοιχείων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια που ασχολείται, διαρκώς δημιουργεί μελέτες - εργασίες με θέματα που σχετίζονται με την περιοχή μας.

Ας τον προσεγγίσουν αυτόν τον άνθρωπο κάποιοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής. Πραγματικά έχει δημιουργήσει πράγματα που αξίζουν να βγουν σε πιο ολοκληρωμένη μορφή προς τα έξω, ίσως σε μορφή εκδόσεως κάποιου βιβλίου.

Επίσης μας εξέφρασε την επιθυμία του, το ποίημα που συνέγραψε για τον Βαρνακιώτη, εν όψη του εορτασμού της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει να απαγγελθεί σε κάποιο από τα σχολεία της Αλυζίας από κάποιο μαθητή ή μαθήτρια.