Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Με επιτυχία έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της Ενορίας και Κατηχητικών Σχολείων Κανδήλας. (φωτο)


 Το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής κάτω Κανδήλας,  πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενορίας μας και των Κατηχητικών Σχολείων με παρουσία πλήθους ενοριτών και κατοίκων από τα γύρω χωριά.
Στην πολύ όμορφη και σεμνή τελετή, την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο προεξάρχων Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιερόθεος Κοκκώσης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού, ο πατήρ Αθανάσιος Φραγκοτάσιος από την ενορία Αρχοντοχωρίου και ο πατήρ Ευφρόσυνος Γρίβας της ενορίας Κανδήλας, o οποίος μας μίλησε για την ιστορία και προέλευση της βασιλόπιτας. Εν συνεχεία τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων έψαλλαν πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.
Στο φλουρί της βασιλόπιτας αντιστοιχούσε ένας ασημένιος σταυρός, ευγενική προσφορά του αργυροχόου Ιωαννίνων, κυρίου Ευάγγελου Μπακατσούλα.
Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στους σεβαστούς πατέρες για την παρουσία τους, τον π. Ιερόθεο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού, τον π. Αθανάσιο εφημέριο στην ενορία Αρχοντοχωρίου και τον κύριο Ευάγγελο Μπακατσούλα , αργυροχόο Ιωαννίνων για την προσφορά του σταυρού. Επίσης όλους τους ενορίτες και κατοίκους των γύρω χωριών που προσήλθαν, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, τις κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου που κόπιασαν για την κατασκευή της βασιλόπιτας και φρόντισαν να είναι όλα έτοιμα για τη γιορτή και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση. 
Χρόνια πολλά..  Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλες και όλους
Δείτε πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση: