Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια στο Αίγιο για ώρες και επέστρεψαν δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας

από:agriniopress.gr
 
Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η κίνηση στην Κορίνθου-Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ Κόμβου Καλαβρύτων και Κόμβου Αιγίου διεξάγεται εδώ και ώρα με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ  κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, από τις 5 περίπου το απόγευμα, δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας παραμένουν εγκλωβισμένα στο ύψος του Αιγίου, ενώ και μέχρι εκείνη την ώρα η κίνηση των λεωφορείων γίνονταν πολύ αργά. Οι 65 συνολικά επιβάτες των δύο λεωφορείων βρίσκονται πλέον εννέα ολόκληρες ώρες στον δρόμο και αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί την επόμενη μία ώρα, θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο του Αιγίου, ενώ το κόστος της διανυκτέρευσης θα αναλάβει το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της «ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε.» κ. Καψιαμπέτης, με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία το agriniopress.gr .
Συγκεκριμένα, πρόκειται για λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Βόνιτσα-Αθήνα (μέσω παραϊόνιας) και που αναχώρησε από την Βόνιτσα στις 12:30, ενώ το δεύτερο λεωφορείο εκτελεί το δρομολόγιο Αστακός- Αθήνα, με ώρα αναχώρησης από τον Αστακό 13:30.
Τα υπόλοιπα δρομολόγια από Αιτωλοακαρνανία προς Αθήνα και αντίστροφα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα κανονικά και έφτασαν στους προορισμούς τους.
Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση (23:30) τα δυο λεωφορεία του ΚΤΕΛ τελικά επέστρεψαν το ένα στο Αγρίνιο και το δεύτερο που έχει επιβάτες και από την Βόνιτσα, στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με την διοίκηση του ΚΤΕΛ όσοι κάτοικοι από την Βόνιτσα το επιθυμούν, μπορούν να διανυκτερεύσουν στην Βόνιτσα.