Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Παλαίρου: Η εξόδιος ακολουθία του αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κατσαμπίρη

 


ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ
     Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γέροντος, ιεροκήρυκος αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Κατσαμπίρη.
    Προηγήθηκε, το πρωί, η Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού, η οποία τελέσθηκε ενώπιον του λειψάνου του στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου.
      Ακολούθως, στον ίδιο Ναό και ώρα 12:00’, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και άλλων Μητροπόλεων.
     Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης κ. Γεώργιος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Παλαίρου και το τοπικό συμβούλιο, ενώ πλήθος πιστών, πνευματικών τέκνων και φίλων, συνόδευσαν τον νεκρό του αγαπημένου τους Γέροντα στην τελευταία του κατοικία. Η ταφή του έγινε στον χώρο που ο ίδιος είχε ετοιμάσει στο Ησυχαστήριό του στα Σκλάβαινα, πλησίον του Ναού του Αγίου Βλασίου.
       Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά την ομιλία του, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του π. Αυγουστίνου τονίζοντας ότι ο αείμνηστος Γέροντας «υπήρξε πρότυπο αγιασμένου κληρικού και μοναχού, που διακρίθηκε ιδιαίτερα για την αυστηρή ασκητική ζωή και την ταπείνωση με την οποία ζούσε, χαρίσματα τα οποία λείπουν από τους σημερινούς ανθρώπους». 
        Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε ιδιαίτερα για τη συμβολή του π. Αυγουστίνου στην ανάδειξη και την αγιοκατάταξη του νεοφανούς ιερομάρτυρος αγίου Βλασίου και των συνασκητών του, λέγοντας ότι «αξιώθηκε από τον Θεό να ζήσει την επίσημο αγιοκατάταξη που τόσο ποθούσε, δεν πρόλαβε όμως να χαρεί τις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεσθούν κατά την ημέρα της πανηγύρεως του αγίου Βλασίου, την 7η Ιουλίου. Από το ουράνιο όμως θυσιαστήριο θα χαίρεται και θα πρεσβεύει για όλους μας».  
    Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να αναπαύσει ο Τριαδικός Θεός τον π. Αυγουστίνο στη Βασιλεία Του και να αναδείξει μιμητές του βίου και του έργου του.
Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 
της  Ιεράς  Μητροπόλεως