Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αναρριχητικό πεδίο "Βούλκος Καμηλαύκας" - Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας. Οι αναρριχητές επί το έργον.

 πηγή: mytikaspress
Μεγάλη ανταπόκριση στους αναγνώστες μας είχε η παρουσίαση του θέματος του αναρριχητικού πεδίου ''Βούλκος - Καμηλαύκα'' στην περιοχή μας. Από τα μηνύματα που πήραμε, αλλά και από τις προφορικές συζητήσεις που είχαμε, φαίνεται ότι το γνώριζαν ελάχιστοι ''μυημένοι''.
Πάρα πολύ όμορφη πρωτοβουλία και συγχαρητήρια σε όλους όσους την υλοποίησαν. Δημιουργεί σε ένα ιδανικό και με όλες τις προϋποθέσεις μέρος, την ευκαιρία ανάπτυξης αυτού του extreme sport της αναρρίχησης. Πιστεύουμε ότι τα καλύτερα τα φτιάχνουν οι παρέες και προβλέπουμε ότι στο μέλλον θα δούμε στο συγκεκριμένο σημείο να αναπτύσσετε ακόμη περισσότερο αυτό το πανέμορφο sport, με τους φανατικούς θαυμαστές σε όλο το κόσμο.
Εμείς σας παρουσιάζουμε δύο φωτογραφίες με τους αναρριχητές επί το έργον. Ευχαριστούμε πολύ την κα Σπυριδούλα Σούφη για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε γνωστή αυτή τη δραστηριότητα σε πολλούς από το blog mytikaspress:

Στην δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μύτικα τα δύο τελευταία χρόνια γίνονται αξιόλογες προσπάθειες συντήρησης κάποιων αναρριχητικών διαδρομών και ανοίγματος καινούριων διαδρομών.
Στο βράχινο ασβεστολιθικό όγκο που διαθέτει η περιοχή, κατάλληλο για αναρρίχηση υπάρχουν τόσο sport διαδρομές όσο και διαδρομές πολλαπλών σκοινιών. Συνολικά υπάρχουν 15 διαδρομές μονών σχοινιών και 2 πολλαπλών σκοινιών (trand). 
Βύσματα και πλακέτες είναι όλα καινούρια. Ο βαθμός δυσκολίας ποικίλει, εύκολες διαδρομές βαθμού 5b και πιο δύσκολες βαθμού 7c+, οπότε η περιοχή είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για πιο «ψημένους» αναρριχητές.
Κατάλληλη ώρα για αναρρίχηση το καλοκαίρι είναι από τις 3 το μεσημέρι και μετά που δεν έχει ήλιο και το μέρος δροσίζεται, οπότε μπορεί να επωφεληθεί κάποιος το πρωινό του για να κάνει μπάνιο στην θάλασσα, και τον χειμώνα η καλύτερη ώρα είναι από 9 το πρωί και μετά που τα βράχια είναι ζεστά και το απόγευμα κάποιος μπορεί να επισκεφτεί διάφορα χωριά της περιοχής.

 Η θέα είναι φανταστική. Το όμορφο πράσινο νησί του Καλάμου και το μπλε της θάλασσας ενώνονται και χαρίζουν μια μαγευτική εικόνα και ατμόσφαιρα. Ωστόσο χρειάζεται βοήθεια και ενίσχυση και από άλλα άτομα για να ανοιχτούν και άλλες διαδρομές. Είναι ένα αρκετά υποσχόμενο μέρος και καλό θα ήταν να το αναδείξουμε.