Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο Υποδιοικητής κ. Μίλτος Ζαμπάρας και κλιμάκιο μηχανικών της 6ης ΥΠΕ στον Μύτικα για το Κ.Υ. Μύτικα και το νέο κτίριο.

πηγή: mytikaspress
 
Αυτή την στιγμή ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Μίλτος Ζαμπάρας με κλιμάκιο μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, επισκέπτονται το Κ.Υ. Μύτικα και το νέο υπό κατασκευή κτίριο.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε κλειστεί και προγραμματιστεί μετά από σχετική συνεννόηση μεταξύ του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα «Λεύκαρος ο Ακαρνάν», του Δ/ντή του Κ.Υ. Μύτικα κ. Γιάννη Χρόνη και του κ. Ζαμπάρα, στην τελευταία συνάντηση που έγινε στον Μύτικα στις 12.3.2016 με αφορμή την δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας. Τηρώντας λοιπόν την δέσμευση του, αυτή την στιγμή οι μηχανικοί της 6ης ΥΠΕ επισκέπτονται το υφιστάμενο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα καθώς και το νέο υπό κατασκευή κτίριο.
Ο σκοπός της επίσκεψης είναι οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας να προχωρήσουν στην δρομολόγηση άμεσων λύσεων σε σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται στο υφιστάμενο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, αλλά κυρίως να προωθήσουν την γρήγορη αποπεράτωση του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα.
Σας ενημερώνουμε ότι πλέον, μόλις πρόσφατα, η οικονομική διαχείριση - λογαριασμοί πληρωμής για το έργο του νέου Κ.Υ. Μύτικα έχουν περάσει στην 6η ΥΠΕ και έχει δοθεί η υπόσχεση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα και χωρίς τις γνωστές μέχρι τώρα καθυστερήσεις.
Μάλιστα έχουν γίνει και οι σχετικές συνεννοήσεις της 6ης ΥΠΕ με την ανάδοχο του έργου κ. Τσιπά. Σκοπός το κτίριο του νέου Κ.Υ. Μύτικα να ολοκληρωθεί σύντομα.
Όσον αφορά την τελική πρόταση της 6ης ΥΠΕ στο Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας, που αφορά το Κ.Υ. Μύτικα, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την αρχική πρόταση, γι αυτό και δεν μπήκαμε στον κόπο να σας ενημερώσουμε.

Δηλαδή για το Κ.Υ. Μύτικα η τελική πρόταση είναι:

Το Κ.Υ. Μύτικα, λόγω δυσκολίας διασύνδεσης με άλλες δομές, πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην λειτουργία αυτή, παρά τον μικρό πληθυσμό ευθύνης (που αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες), πρέπει να είναι στελεχωμένο με 5 Γενικούς Ιατρούς και 1 Παιδίατρο, καθώς και εξοπλισμένο με ακτινολογικό μηχάνημα και αναλυτή. Οι ανάγκες σε νοσηλευτικό είναι 4 νοσηλεύτριες (υπηρετεί 1) και 1 επισκέπτρια (υπηρετεί 1). Επίσης 2 άτομα διοικητικό κλπ προσωπικό (υπηρετούν 0).