Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Εθελοντική δεντροφύτευση από το Γυμνάσιο Κανδήλας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας στις 21-3-2016 και στο πλαίσιο του προγράμματος
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μπάτη Γεώργιο, το Γυμνάσιο Κανδήλας, με την αρωγή του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, οργάνωσε εκδήλωση με σχετική παρουσίαση και εθελοντική δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Δασάρχη κ. Θεοχαρόπουλο Δημοσθένη, τον Δασολόγο κ. Γεωργούλα Γεώργιο, τον δασοφύλακα κ. Λεκατσά Παρασκευά και τα στελέχη κ. Σβολίμη Κωνσταντίνο και Μπιστιντζάνο Λεωνίδα.
Κατά την παρουσίαση έγινε προβολή βίντεο και διαφανειών από το υλικό του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, με θέμα τις ωφέλειες του δάσους για τον άνθρωπο καθώς και τη σημασία της σωστής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων. Ο μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ώστε να σχηματίσουν μια σφαιρική αντίληψη της σημασίας του δάσους και κατ’επέκταση της φύσης. Στο τέλος της παρουσίασης διανεμήθηκε έντυπο υλικό που συνοψίζει τα θέματα της παρουσίασης.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά κατά ομάδες και με τις οδηγίες των υπαλλήλων του δασαρχείου φύτευσαν πενήντα (50) δέντρα - θάμνους (Αγγελικές, Βραχυκοίτωνες, Δάφνες, Ιβίσκους, Κυδώνιαστρα, Κουτσουπιές, Σφένδαμους, Τούγιες), τα οποία μας παραχώρησε το φυτώριο του Δασαρχείου Αγρινίου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δασαρχείο Αμφιλοχίας για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της πολύ όμορφης εκδήλωσης και ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία για την υλοποίηση και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων.