Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Γιόρτασε η Κανδήλα Ξηρομέρου την Αγία Παρασκευή

"ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, εορτάσθηκε και φέτος η Μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Κανδήλα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στα Ακαρνανικά Όρη. Παρόλη τη δυσκολία της μετάβασης στην Ιερά Μονή και πάλι φέτος οι προσκυνητές απ΄όλο το Ξηρόμερο, και όχι μόνο, ήταν πολλοί  που ανέβηκαν για να τιμήσουν την Αγία Παρασκευή. Μεγάλοι και νέοι ανέβηκαν με τα πόδια για να εκπληρώσουν το Τάμα τους στην Αγία. Εδώ είναι συγκινητικό να βλέπει κανείς αυτόν τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο γεμάτο απο κόσμο.
Μεγάλη η ευλογία και για μας που μας αξιώνει ο Θεός να είμαστε οι διακονητές αυτού του Προσκυνήματος. Η Αγία παρούσα και εδώ, με τον κόσμο να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής με τη βεβαιότητα της εκπλήρωσης του τάματος.
 Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και αυτούς που συνέβαλαν ώστε και η φετινή Πανήγυρις να τελειώσει με επιτυχία και όσο το δυνατόν χωρίς παράπονα.
Κατα πρώτον να ευχαριστήσουμε και να δοξολογήσουμε τον Πανάγαθο Θεό ο οποίος μας ανέχτηκε και μας αξίωσε να διακονήσουμε στο Προσκύνημα. 
Επειτα την Αγία Παρσκευή η οποία μας δέχτηκε να την υπηρετήσουμε.!!! 
Τον σεπτόν ποιμενάρχη μας για το άοκνο ενδιαφέρον και την αγάπη του, τους σεβαστούς πατέρες που ήρθαν να βοηθήσουν και να πάρουν ευλογία απο την Αγία μας.
Τον Αρχιερατικό επίτροπο Κρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Γεώργιο Σταμούλη, τον π. Βησσαρίωνα Καντούνη εφημέριο Στάνου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και τον Μοναχό π. Γαβριήλ.!!
Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας οι οποίοι μας βοήθησαν όπου χρειάστηκε για τον καθαρισμό του δρόμου.
Τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κανδήλας και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βελώνα Απόστολο για την επιδιόρθωση στα σημεία που χρειάστηκε.
Τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και όλους τους νέους για τη προσφορά τους στη κατασκευή και καθαρισμό του μονοπατιού για το Ασκηταριό και όχι μόνο. Τα παιδιά που αυτές τις μέρες έκαναν τις μεταφορές αφιλοκερδώς, τις κυρίες που βοήθησαν στη καθαριότητα του Προσκυνήματος αλλά και όλους όσους βοήθησαν, ο καθένας με το τρόπο του, των οποίων τα ονόματα γνωρίζει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.!!!
Εκ καρδίας να ευχηθούμε σε όλους Χρόνια Πολλά και η Αγία Παρασκευή να πρεσβεύει για όλους μας και ο καθένας από εμάς να πληρωθεί σύμφωνα με την διάθεση που πήγε στο Προσκύνημα !!!
                                   
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

 Δείτε πολλές φωτό από το Προσκύνημα στην Ιερά Μονή :

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Στις 25 & 26 Ιουλίου γιορτάζουμε την Αγία Παρασκευή και τη τιμητική έχει η Ιερά Μονή της.  

Χρόνια Πολλά στην Κανδήλα.  

Χρόνια Πολλά στις Κανδηλώτισσες και Κανδηλιώτες που γιορτάζουν.





Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

26/7/2015: Η Κανδήλα γιορτάζει στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής της θαυματουργής

Λαμπρός ο εορτασμός του ιερού προσκηνύματος Αγίας Παρασκευής Κανδήλας 
Οι ακολουθίες στο ιερό προσκήνυμα έχουν ως εξης:

Παρασκευή 24 /7 /2015:Eορτή της Αγίας Χριστίνης μεγαλομάρτυρος, 7πμ όρθρος και θεία λειτουργία.
 Στις 7μμ. εσπερινός
Σάββατο 25/7/2015: Κοίμησις της Αγίας Άννης μητρός της Θεοτόκου, 7 πμ όρθρος και θεία λειτουργία μετα θείου κηρύγματος
Στις 7:30 μμ πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Παρασκευής οσιοπαρθενομάρτυρος μετα θείου κηρύγματος.
Κυριακή 26/7/2015: Ωρα7πμ όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετα θείου κηρύγματος.